Пошук по сайту:

Найбагатшу сім’ю Британії судять за ганебне ставлення до слуг

Найбагатшу сім’ю Британії судять за ганебне ставлення до слуг
Найбагатшу сім’ю Британії судять за ганебне ставлення до слуг

У Швейцарії судять чотирьох членів найбагатшої родини Великої Британії за звинуваченнями в тому, що вони витрачали більше грошей на догляд за своїм собакою, ніж на своїх слуг.

Сім’ю Хіндуджа, статки якої оцінюють у 37 мільярдів фунтів (47 мільярдів доларів), звинувачують в експлуатації та торгівлі людьми.

Сім’я володіє віллою в багатому районі Женеви Колоньї, і звинувачення проти них пов’язані з їхньою практикою імпортувати слуг з Індії для догляду за їхніми дітьми та домом.

Стверджується, що Пракаш та Камаль Хіндуджа разом зі своїм сином Аджаєм і його дружиною Намратою конфіскували паспорти своїх працівників, платили їм всього 8 доларів за 18-годинний робочий день і не дозволяли їм виходити з дому.

Попри те, що минулого тижня досягли фінансової угоди щодо звинувачення в експлуатації, Хіндуджа все ще перебувають під судом за торгівлю людьми, яка є серйозним кримінальним злочином у Швейцарії. Вони відкидають всі звинувачення.

Цього тижня в суді один із найвідоміших прокурорів Женеви Ів Бертосса порівняв майже 10 000 доларів на рік, які, за його словами, родина витрачала на свого собаку, із щоденною сумою, яку вони нібито платили своїм слугам.

Адвокати сім’ї Хіндуджа не заперечували закидів у низьких зарплатах, але сказали, що питання слід розглядати в контексті, зазначивши, що персонал також отримував житло та їжу.

Звинувачення у тривалій роботі також оскаржували, причому один адвокат стверджував, що перегляд фільму з дітьми Хіндуджі насправді не можна вважати роботою.

Деякі колишні слуги свідчили на користь Хіндуджі, описуючи їх як дружню сім’ю, яка з гідністю ставилася до своїх слуг.

Але дані, що у прислуги вилучали паспорти і що вони навіть не могли виходити з дому без дозволу, є серйозними, оскільки їх можна розцінити як торгівлю людьми.

Прокурор Бертосса вимагає тюремного ув’язнення і мільйони доларів компенсації, а також виплату судових витрат.

Коментарі:

comments powered by Disqus