Пошук по сайту:

Іспанська поліція заарештували продавців секс-рабинь з України

Іспанська поліція заарештували продавців секс-рабинь з України
Іспанська поліція заарештували продавців секс-рабинь з України

Іспанська поліція заарештувала п’ять осіб, у тому числі одного громадянина Іспанії, двох росіян і двох українців, причетних до злочинної групи, яка з 2020 року сексуально експлуатувала українських жінок-біженок в місті Альмерія, заманюючи їх помилковими обіцянками роботи і примушуючи до заняття проституцією.

В Іспанії поліція заарештувала п’ятьох осіб, причетних до сексуальної експлуатації біженців з України, заарештованими зловмисниками виявилися: один громадянин Іспанії, двоє росіян і двоє українців. Про це повідомляє DW посилаючись на пресслужбу Європолу.

Зазначається, що це злочинне угруповання було активним з 2020 року. Воно займалося онлайн-рекрутингом своїх жертв, насамперед у соцмережах та різноманітних онлайн-платформах. Члени угруповання представлялися як менеджери з працевлаштування.

"Молодих жінок заманювали пропозиціями роботи у готелях. Потім зловмисники, яких нині підозрюють у торгівлі людьми, сексуально експлуатували жінок, переважно громадянок України, але також і білорусі, в одному з закладів з надання секс-послуг в іспанському місті Альмерія"

Показово, що зловмисники обирали жертв за національною ознакою і привозили до Іспанії за туристичними візами, обіцяючи їм легальне працевлаштування в індустрії розваг і туризму. Опинившись в Іспанії, вони отримали інструктаж подати заяву про надання тимчасового захисту у зв’язку з війною Росії проти України.

Читайте по темі: Серед 25 затриманих мер: В Італії пройшла спецоперація проти мафії

А згодом жертвам було надано дозвіл на проживання в Іспанії. Молодим жінкам пообіцяли пільги на отримання дозволу на роботу, що передбачені офіційним статусом біженця.

"Однак підозрювані їх обманули. Жертви не отримали жодного трудового договору, а потім їх експлуатували, змушуючи займатися проституцією. Злочинне угруповання отримувало величезні незаконні прибутки від експлуатації великої кількості жінок. Жертв розміщували у трьох будинках, наданих однією особою, яка керувала нічним клубом", - Європол.

Ізолюючи жертв від решти суспільства, зловмисники намагалися мінімізувати ризики викриття поліцією або втечі жінок, що дозволяло їм утримувати, контролювати та повністю експлуатувати жертв, кажуть у відомстві.

За даними Європолу, в заарештованих підозрюваних виявили люксові авто, готівку й електроніку, необхідні трудові угоди й іншу документацію.

Читайте по темі:

Повідомлено про підозру 4 колаборантам з окупаційної поліції Токмака, які змушували будувати фортифікації для РФ
Колишнього політв’язня затримали в РФ за тату про «русскій воєнний корабль»
Правоохоронці викрили схему фіктивного працевлаштуванні з подальшим бронюванням від мобілізації
На Тернопільщині затримали ОЗГ, учасники якої утримували в неволі 35 людей
Стали відомі подробиці справи call-центру, організованого довіреною особою кримінального авторитета "Хмєло"
Правоохоронці викрили наркоторговців, які постачали "товар" під виглядом косметики
У Вінниці судитимуть кіберзлочинця за викрадення даних з банківських карток іноземців
В Одесі неповнолітня дівчина випадково застрелила військового
Крадіжка на 100 000 гривень: У Запоріжжі поліція затримала підозрюваного
Харківського кримінального авторитета "Гончарика" засудили до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна

Коментарі:

comments powered by Disqus