Пошук по сайту:

Російські спецслужби вербують українських підлітків для диверсій - кіберполіція

Російські спецслужби вербують українських підлітків для диверсій - кіберполіція
Російські спецслужби вербують українських підлітків для диверсій - кіберполіція

Кіберполіція попереджає про небезпеку вербування підлітків російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Про це повідомляє Національна поліція України.

"Поліцейські разом з колегами з інших правоохоронних органів встановлюють виконавців і замовників таких злочинів. Так, у червні поліцейські спільно з СБУ викрили схему російських спецслужб з вербування підлітків для вчинення диверсій. Юнаків віком від 13 до 18 років, яких Росія втягнула в злочинну діяльність, затримано. Тепер їм загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення", - ідеться у повідомленні.

Зокрема у Миколаївській області працівники поліції затримали двох підлітків віком 16 та 17 років, які, спокусившись на легкий заробіток в інтернеті, облили легкозаймистою рідиною і підпалили дві автівки військовослужбовців у Одеській області.

Замовник цих підпалів перебуває за кордоном. За рішенням суду хлопцям обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ще одним прикладом є затримання чотирьох жителів Дніпропетровської області віком від 17 до 21 року, які підпалили військовий мікроавтобус у Дніпрі. Вони також діяли за завданням спецслужб РФ, спокусившись на грошову винагороду.

Читайте по темі: Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

У Нацполіції рекомендують батькам інформувати підлітків про небезпеку вербування та наслідки скоєння злочинів.Також батькам слід стежити за онлайн-активністю і колом інтернет-знайомств дітей та контролювати дотримання комендантської години.

Підлітків вкотре застерігають бути обачними з незнайомцями в інтернеті та не ділітися з ними особистою інформацією.

Також підліткам варто розповідати дорослим про нові онлайн-знайомства, використовувати офіційні ресурси для отримання і перевірки інформації та уникати відвідування сайтів із сумнівним змістом.

 

Коментарі:

comments powered by Disqus