Пошук по сайту:

Охоронцями нардепа Тищенка виявилися двоє відомих бандитів

Охоронцями нардепа Тищенка виявилися двоє відомих бандитів
Охоронцями нардепа Тищенка виявилися двоє відомих бандитів

Двох охоронців народного депутата Миколи Тищенко, більш відомого в київських злочинних колах на прізвисько "Коля-Котлєта" або "Коля Оболонський", по татуюваннях розпізнали користувачі соцмереж.

Ними виявилися відомий полтавський кримінальник, депутат Полтавської облради від забороненої ОПЗЖ Сергій Савченко та Микола Щегельський, який у 2021 році за тисячу гривень облив пам’ятник Бандері у Львові червоною фарбою.

Про біографію Сергія Савченка розповідає місцеве видання Полтавщина.

"Депутат облради Сергій Савченко, обраний від ОПЗЖ, потрапив у скандал, який стався у Дніпрі. Минулого четверга охорона нардепа «скрутила» на вулиці військовослужбовця. Серед охоронців впізнали й полтавського депутата Савченка

Всеукраїнський скандал з приводу поведінки охорони нардепа Миколи Тищенка (фракція «Слуга народу»), яка у Дніпрі побила та обшукала екс-військовослужбовця, має, так би мовити, полтавський нюанс", пише видання.

Читайте по темі: У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”

 qeituidrkikthab

Хоча на відео Сергій Савченко сховав своє обличчя під балаклавою, але депутата «видало» татуювання на правій руці. Його видно як на офіційних фото депутата, так і на вищезгаданому відео.

Текст на татуюваннях містить латинський уривок з Псалма 23:4, який у повному вигляді виглядає так:

«Nam etsi ambulavero in medio umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es; virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt».

Те саме в українському перекладі:

«Навіть коли я піду долиною смертної тіні, не боятимуся лиха, бо ти зі мною; твій жезл і твій посох вони мене втішають.»

Сергій Савченко - депутат Полтавської облради, обраний від партії ОПЗЖ, нині член депутатської групи «За Полтавщину». Він є головою депутатської комісії Полтавської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, яку повністю контролюють вчорашні "регіонали" (тобто, ФСБ). Є підлеглим голови вказаної групи Олега Сазонова з Кременчука, очільника вже колишньої обласної організації Партії Регіонів, а пізніше - ОПЗЖ.

С. Савченко народився в 1990 році в селищі Красний Кут на Луганщині, в шахтарській родині. За його словами, при народженні у нього було виявлено порок серця. Але завдяки професійним лікарям, важка операція пройшла успішно, а «прагнення бути не гіршим за однолітків в шкільні роки» привело Савченка в спорт, а саме в тайський бокс. Він має звання КМС з кікбоксингу.

Участь у громадському житті — посада голови Полтавської обласної організації всеукраїнської незалежної профспілки спортивних тренерів, інструкторів-методистів та професійних спортсменів.

Читайте по темі: "Слуга народу" Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем, — ЗМІ

У декларації про доходи за 2023 рік Сергій Савченко вказав кімнату площею 18 кв.м. у Полтаві та автомобіль Audi A4 2011 року випуску. Загалом, протягом 2021-2023 років він не отримав жодної зарплати, але мав соціальні виплати, зокрема, пенсію як людина з інвалідністю.

В деклараціях Савченка часів повномасштабної війни немає жодної згадки про виплати йому, як колишньому або чинному військовослужбовцю. Водночас на відео з Дніпра видно, що депутат одягнутий у футболку з принтом мілітарної команди ветеранів та діючих військовослужбовців «Company Group».

Правоохоронці анонімно повідомили виданню, що Сергій Савченко був помічений у діяльності, яку можна назвати «наїздами та кришуванням» нелегальних кар’єрів на території Полтавщини та Дніпропетровщини. Ця діяльність була більше вдалою саме на території сусідньої області. Хоча діяльність таких кар’єрів на Полтавщині розглядалася на засіданні депутатської комісії з питань надр, яку очолює саме Сергій Савченко.

Відомо також, що цей депутат є наближеним до полтавського кримінальника на прізвисько «Сгущенка».

Також вважається, що цей депутат контролює частину наркотрафіку в регіоні.

У декларації депутат також вказав свою дружину Анастасію Савченко, мешканку Чутівської громади. У 2022 році вона втратила на війні свого брата Валерія Лапухіна. Нині, як можна судити із її активності в соцмережах, вона відпочиває у Туреччині і слухає (можливо, іронічно) пісні із жанру, який інколи називають «блатняк».

Читайте по темі:

НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Дмитра Вербицького у корупції на 29 млн грн
Депутат Пилипенко з Одещини не вказав у декларації елітне майно та численні гроші
Нардепа Тищенка суд залишив під цілодобовим домашнім арештом
Посадовець банку подарував дружині-начальнику БЕБ під час війни автомобіль
Дружина прокурора з Києва отримала у подарунок квартиру за 4,9 млн гривень
Нардепам виплатили 4,6 мільйона гривень компенсації за оренду житла
Посадовець Офісу генпрокурора Грицюк отримав від дружини в подарунок коштовний автомобіль
Збагачення на армії, отруєння солдатів ЗСУ, привласнення грошей "Кіотського протоколу": Що відомо про поплічника Іванющенка Владислава Якубовського
Колишня директор ДП «Одеська кіностудія художніх фільмів» збагатилася на привласненні майна підприємства
Депутатка Ірпінської міськради Антоніна Довганич отримала 3,5 мільйонів гривень за рекламу жіночої білизни

Коментарі:

comments powered by Disqus