Пошук по сайту:

СБУ затримала ворожого агента, який готував прорив російських військ на Донеччині

СБУ затримала ворожого агента, який готував прорив російських військ на Донеччині
СБУ затримала ворожого агента, який готував прорив російських військ на Донеччині

Зрадник розвідував місця базування особового складу й важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який шпигував за Силами оборони на Донеччині. Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що зрадник  розвідував місця базування особового складу й важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої. Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії - ці дані були потрібні російським військовим для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ.

"Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах. Служба безпеки затримала фігуранта у його власному помешканні. Також СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ", - йдеться в повідомленні.

 eiqrqiquuidehab

Читайте по темі: Туск: Україна рано чи пізно переможе у цій війні

Повідомляється, що ворожий поплічник - житель Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії.

"У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецпризначенець Росгвардії, який співпрацює з воєнною розвідкою РФ. Його особу вже встановлено Службою безпеки. У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських Телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі", - повідомляють в СБУ.

Затриманому оголосили підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Зрадник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі.

Коментарі:

comments powered by Disqus