Пошук по сайту:

Гауляйтера "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років ув’язнення

Гауляйтера "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років ув’язнення
Гауляйтера "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років ув’язнення

Леонід Пасічник, очільник окупаційної адміністрації на Луганщині, отримав 12 років ув’язнення за рішенням українського суду завдяки доказам, зібраним СБУ. Судовий розгляд проходив у спеціальному порядку за відсутності обвинуваченого.

Про це повідомили у пресслужбі.

Завдяки доказовій базі, яку надала Служба безпеки України, Леоніда Пасічника, ватажка окупаційної адміністрації РФ на тимчасово захопленій Луганщині, заочно засуджено до 12 років ув’язнення з конфіскацією всього майна.

"Його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності на строк 13 років", – зазначили у СБУ.

За матеріалами справи, напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий "договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між терористичною організацією "ЛНР" та Москвою.

Читайте по темі: Групу коригувальниць вогню, які готували ракетні удари, затримано на Одещині

Це рішення кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України. Відомо, що згодом Пасічник організував псевдореферендум щодо "приєднання" тимчасово окупованої частини Луганщини до Росії.

Після фейкового референдуму він підписав з Путіним "угоду про входження регіону" до складу РФ. Згодом гауляйтер Луганщини організував участь тимчасово окупованих громад у російських "виборах до законодавчих органів влади".

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав Пасічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Через поєднання призначених покарань зловмисник отримав вирок, який передбачає більший термін ув’язнення, ніж санкції статей за інкриміновані злочини. Термін відбування покарання розпочнеться з дати фактичного затримання фігуранта.

Гауляйтера ’лнр’ Пасічника заочно засудили до 12 років ув’язнення eiqdiqxxiqdhhab

Коментарі:

comments powered by Disqus