Пошук по сайту:

На Черкащині російська агентка отримала довічне за держзраду

На Черкащині російська агентка отримала довічне за держзраду
На Черкащині російська агентка отримала довічне за держзраду

У суді довели, що вона передавала ФСБ дані про військові об’єкти. Ці злочини жінка вчинила у період іспитового строку, адже у 2022 році вона вже була засуджена за заперечення збройної агресії РФ.

Довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна отримала черкащанка за державну зраду та виправдовування збройної агресії РФ (вчинене повторно), повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Прокурори у суді довели, що упродовж лютого 2023 року жінка здійснювала підривну діяльність проти України на користь держави-агресора. Вона виконувала завдання представників російської спецслужби. Передавала ФСБ інформацію і точні координати військових об’єктів у м. Черкаси та Черкаській області.

Також засуджена у соціальних мережах активно виправдовувала вторгнення РФ в Україну та захоплювалася військовослужбовцями держави-агресора і «вагнерівцями».

У квітні 2023 року черкащанку затримали.

Читайте по темі: Сили ППО збили 5 ворожих ракет Х-59 та 7 БПЛА на півдні

Під час слідчих дій у неї виявили відео «групи Вагнера» із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці зі спецслужбою РФ, списки пропагандистських YouTube-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності.

Ці злочини жінка вчинила у період іспитового строку. У 2022 році вона була засуджена за заперечення збройної агресії РФ та глорифікацію її учасників, а також колабораційну діяльність.

На вирок суду засуджена очікувала під вартою.

 eiqrtiqhxiedhab

Коментарі:

comments powered by Disqus