Пошук по сайту:

У Росії трьох синів священника засудили за "бажання воювати за Україну"

У Росії трьох синів священника засудили за "бажання воювати за Україну"
У Росії трьох синів священника засудили за "бажання воювати за Україну"

Братів визнано винними в замаху на державну зраду, замаху на участь у діяльності організації, яка визнана терористичною, а також у замах на незаконний перетин держкордону, вчинений групою осіб за попередньою змовою.

У Москві суд призначив тривалі терміни ув’язнення в колонії для братів Іоанна, Олексія та Тимофія Ащеулових, які "намагалися незаконно перейти держкордон та приєднатися до українських військових". Про це з посиланням на пресслужбу прокуратури Москви повідомила російська пропагандистстка агенція Інтерфакс.

 Іоанна Ащеулова засуджено до 17,5 років, двох його братів - до 17 років колонії суворого режиму, усіх трьох - з відбуванням перших трьох років у в’язниці.

Повідомляється, що братів визнано винними в замаху на державну зраду, замаху на участь у діяльності організації, яка визнана терористичною, а також у замах на незаконний перетин держкордону, вчинений групою осіб за попередньою змовою.

"Судом встановлено, що брати Ащеулови вирішили брати участь у військових та інших діях українського воєнізованого об’єднання Легіон Свобода Росії, визнаного Верховним Судом Російської Федерації терористичним та забороненим на території Росії", - заявили у прокуратурі.

Читайте по темі: Загарбники обстріляли з важкої артилерії Українськ на Донеччині: один загиблий, двоє поранених

У прокуратурі додали, що в липні 2023 року Ащеулови "розробили піший маршрут свого вибуття на територію України в обхід встановлених пунктів пропуску, для чого приїхали до Курської області і пішли пішки у бік державного кордону Російської Федерації з метою подальшого незаконного перетину та подальшої участі у військових. та інших діях за протилежних сил у складі терористичної організації".

Затримали братів за півтора кілометра від російського кордону.

Повідомляється, що, за даними ЗМІ, засуджені - сини липецького священника Ігоря Ащеулова.

Коментарі:

comments powered by Disqus