Пошук по сайту:

Українські та французькі правоохоронці затримали банду "Залютинських"

Українські та французькі правоохоронці затримали банду "Залютинських"
Українські та французькі правоохоронці затримали банду "Залютинських"

Зловмисники "промишляли" грабежами, розбійними нападами, незаконним заволодінням бізнесу, як в Україні, так і у Франції.

Українські правоохоронці спільно з французькими колегами затримали на Лазуровому узбережжі лідера банди "Залютинських". Про це повідомляє Офіс генерального прокурора на своєму Telegram-каналі в п’ятницю, 5 липня.

"Правоохоронці кількох країн в межах міжнародного співробітництва за допомогою каналів Європолу встановили, що ця злочинна організація причетна до серії злочинів в Україні, а також на півдні Франції... В Україні учасники банди діяли на територіях Київської та Харківської областей. Вони причетні до вимагання коштів, готування до розбійного нападу із проникненням у житло, з метою заволодіння грошима та коштовностями", - йдеться в повідомленні.

Крім того, злочинці змушували громадян переписувати майно або свої частки в бізнесі на інших осіб. Створювали для підприємців нестерпні умови ведення бізнесу, а потім пропонували вирішувати ці проблеми за окрему плату. Після лютого 2022 року члени банди переорієнтували свою діяльність за межі країни.

Фігуранти протягом 2023-2024 років незаконно заволоділи на півдні Франції автівками, скоїли підпал транспортного засобу, напади на громадян, викрадення майна тощо. Серед потерпілих є громадяни Франції та України.

Читайте по темі: Апеляція скасувала рішення щодо 14,5 мільйонів гривень «общака» у справі «злодія в законі» Андрія Недзельського

Українські правоохоронці разом з французькою жандармерією у червні цього року провели спільні заходи з метою знешкодження діяльності злочинної організації, затримано лідера злочинної організації та його спільника.

"За результатами обшуків правоохоронці вилучили у них грошові кошти, мобільні телефони, коштовні речі та інші предмети, які вони могли використовувати у злочинній діяльності. Затриманим у Франції фігурантам обрані запобіжні заходи.

...На території України правоохоронці також провели обшуки в причетних осіб.  Вилучено зброю, грошові кошти, пристрої для стеження за транспортними засобами, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи", - зазначили в Офісі генпрокурора.

За результатами слідчих дій докази їх протиправної діяльності будуть передані компетентним органам Французької Республіки в рамках міжнародної правової допомоги; досудове розслідування триває.

 qhiqqhidzhiqhthab

Читайте по темі: 60 резонансних справ про окупантів, шпигунство і колаборантів, за якими варто стежити цього тижня

Читайте по темі:

Одесит пропонував прикордонниці 2500 доларів за безперешкодний перетин кордону трьома ухилянтами
Нацполіція викрила чергову мережу підпільних фабрик з виробництва цигарок
СБУ затримала російського шпигуна, який планував підірвати аеродром та нафтобази
Щомісячний прибуток перевищував 150 тисяч гривень: на Чернігівщині викрили злочинну групу виробників та торгівців наркотиками
У Франції після виборів сталися заворушення
На вулиці у Луцьку невідомі кинули з авто гранату в людей, є травмовані
Боголюбов виїхав з України за підробленими документами, — ЗМІ
У Франції сенсаційно виграють ліві, ультраправі лише треті
На Закарпатті у пункті пропуску «Дзвінкове» затримали 24-річну жінку з гранатою
У справі про вбивство очільника Запорізької федерації боксу фігурує "смотрящій" за Мелітополем "Туча"

Коментарі:

comments powered by Disqus