Пошук по сайту:

Чотирьох псевдополіцейських заарештували у Києві за погрози та вимагання $250 тисяч у криптобізнесмена

Чотирьох псевдополіцейських заарештували у Києві за погрози та вимагання $250 тисяч у криптобізнесмена
Чотирьох псевдополіцейських заарештували у Києві за погрози та вимагання $250 тисяч у криптобізнесмена

Під наглядом Київської міської прокуратури чотирьом особам висунули обвинувачення у вимаганні, яке завдало потерпілому значної майнової шкоди (ч. 4 ст. 189 КК України).

Про це повідомляє ОГП.

Відповідно до інформації слідства, підозрювані виявили, що 20-річний засновник онлайн-бізнесу має чималу суму грошей у криптовалюті. Вони приїхали до нього додому та представилися правоохоронцями.

Власнику криптовалюти пригрозили кримінальною відповідальністю за вигаданими звинуваченнями у державній зраді через нібито співпрацю з громадянином РФ, однак за 250 тис доларів пообіцяли «залагодити» справу.

Таким чином, псевдоправоохоронці змусили потерпілого перевести криптовалюту на суму майже 10 млн грн на їхній криптогаманець. Того ж дня підозрювані обміняли ці кошти на готівку через один з обмінників у Києві.

Читайте по темі: Адвокат з Харкова вербував жінок для сурогатного материнства

Під час обшуків у них були вилучені банківські картки, комп’ютери, мобільні телефони, автомобілі преміумкласу, підроблені посвідчення журналістів і членів громадських формувань охорони порядку, а також амуніція, майже 7 тис доларів і понад 63 тис грн.

На цей момент двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, ще двом – розглядається питання про обрання запобіжного заходу.

Протиправну діяльність викрито прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу співробітників внутрішньої безпеки та кіберполіції Нацполіції, а також підрозділів внутрішньої безпеки СБУ.

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших подібних злочинів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 uriqzeiqqiuhant eiqeeiqxqiderhab

Коментарі:

comments powered by Disqus