Пошук по сайту:

Нардепу Дубінському змінили підозру та оголосили нову

Нардепу Дубінському змінили підозру та оголосили нову
Нардепу Дубінському змінили підозру та оголосили нову

Офіс генпрокурора повідомив про нову підозру та змінив попередню народному депутату Олександру Дубінському. За матеріалами Держбюро розслідувань та Служби безпеки України, його підозрюють, що улітку 2022-го організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини.

Про це ідеться на сайті ДБР.

ДБР заявляє, що нардеп, підозрюваний в організації незаконного перетину кордону, робив таке не раз.

За даними ДБР та СБУ, він нібито у змові з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. То виїхав до Молдови автівкою за допомогою системи "Шлях", в якій реєструють волонтерів для ЗСУ.

"Дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої із ним громадської організації. Сам «родич» після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ, не здійснював та повернувся до України наприкінці 2022 року після завершення контракту", — розповіли в пресслужбі відомства.

Читайте по темі: ДБР завершило розслідування справи про держзраду Олександра Дубінського та Андрія Деркача

Тому за цими подіями після з’ясування нових обставин вчора, 2 вересня, Офіс генерального прокурора про нову підозру Дубінському та зміну раніше повідомленої.

Також про підозру ДБР повідомило колишньому помічнику нардепа, який нині працює головою ГО "Медіаоборона" — ця громадська організація, як стверджують у ДБР, клопотала до обладміністрації про дозвіл брату цивільної дружини.

Що відомо про справу Дубінського з незаконним перетином кордону

1 листопада 2023 року у чинного нардепа Дубінського проходили обшуки. Як розповіли Суспільному джерела, правоохоронці перевіряли "можливу причетність парламентаря до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами".

Після цього сам Дубінський оприлюднив коментар у своєму Telegram-каналі, де фактично підтвердив обшуки.

Згодом у Службі безпеки України вказали, що проводять обшуки у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів.

3 листопада 2023 року СБУ та Держбюро розслідувань оголосили Дубінському підозру в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

6 листопада 2023 року депутату Олександру Дубінському обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків.

Які ще підозри висувають Дубінському

СБУ та ДБР заявили, що зібрали докази держзради українського нардепа, який під позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Зазначається, що організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувала державу у світі.

Читайте по темі: Які вироки отримують злочинці, які допомагають військовозобов’язаним ухилитися від мобілізації

Як повідомили в СБУ, злочинну організацію заснував заступник начальника ГРУ Володимир Алєксєєв. Вона діяла в Києві. З території РФ керував групою заступник Алєксєєва — Олексій Савін. ОГПУ додає, що організацію створили у 2016 році, до її складу входили 2 українські депутати та представник Генпрокуратури.

За даними слідства, крім Дубінського, до складу групи входив екснардеп Андрій Деркач, який перед повномасштабним вторгненням виїхав за кордон. Також до агентурної мережі входив експрокурор Костянтин Кулик, він теж переховується від правосуддя за кордоном. Керував агентурною мережею в Україні Ігор Колесніков (позивний "Ветеран"), наголошують правоохоронці. Колесніков розповів, що у 2019 році депутати Деркач і Дубінський провели 2 замовні пресконференції, де транслювали тези, які передали з Росії, йдеться у матеріалах слідства.

Крім того, 13 березня Печерський районний суд Києва визнав Дубінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У ДБР зокрема встановили, що у серпні та жовтні 2023 року Дубінський звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Коментарі:

comments powered by Disqus