Пошук по сайту:

СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами
СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

ВРП відкрила дисциплінарну справу щодо судді Володимира Сердинського, якого підозрюють у хабарництві. Також суддю підозрюють у підробці документів для виїзду за кордон, нібито, на конференцію з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. СБУ отримала інформацію, що замість конференції суддя відпочивав на Карибських островах. За це суддю можуть покарати звільненням.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглядала скаргу Служби безпеки України на суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського.

Перед цим СБУ повідомила Сердинському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України — шахрайство та підроблення документів за попередньою змовою осіб. 

За версією слідства, Сердинський причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження.

Читайте по темі: Посол Брінк: Боротьба з корупцією в Україні допомагає військовим на фронті

Як свідчать матеріали провадження, замість службової поїздки суддя разом зі своєю співмешканкою вирушив на круїзному лайнері на Карибські острови.

Для цього суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.

 eiqtiqekiqtzhab

При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили.

За матеріалами справи, отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат.

Раніше Сердинського зловили на одержанні частини хабаря — 3 тис. дол. США. За даними правоохоронців, суддя вимагав 4 тис. дол. США за «правильне вирішення питання» під час судового засідання.

Коментарі:

comments powered by Disqus