Пошук по сайту:

Експрокурору Дмитру Чувашову оголосили підозру у колабораціонізмі

Експрокурору Дмитру Чувашову оголосили підозру у колабораціонізмі
Експрокурору Дмитру Чувашову оголосили підозру у колабораціонізмі

Управління СБУ в Запорізькій області заочно повідомило підозру колишньому співробітнику прокуратури Дмитру Чувашову, який отримав компенсацію від держави, в колабораційній діяльності (ч.5 ст.111-1 КК).

За текстом підозри, приблизно в другій декаді листопада 2022 року Чувашов став першим заступником голови окупаційної «військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району Запорізької області».

Посада Чувашова в окупаційній владі вважається повʼязаною з виконання організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій. Як перший заступник голови адміністрації він курує низку відділів: «відділ правового забезпечення і протидії корупції», «відділ ЖКГ, архітектури, транспорту, звʼязку і дорожньої діяльності», «відділ громадської оборони, надзвичайних ситуацій і територіальної оборони», «архівний відділ», а також «відділ опіки і піклування, у справах неповнолітніх і захисту їх прав і соціального захисту населення».

Чувашов є колишнім заступником прокурора міста Мелітополя. У 2017-му його затримали за підозрою в одержанні хабара. У 2021-му Мелітопольський міськрайонний суд, в якому помічником судді працювала дружина Чувашова, виправдав його.

У листопаді 2022-го українські ЗМІ вперше ідентифікували Чувашова на камерах пропагандистів. Колишній прокурор був присутній на засіданні фейкового Міністерства будівництва, архітектури і ЖКГ РФ у Мелітополі.

Читайте по темі: На Харківщині затримали брата і сестру, які коригували удари РФ

Уже працюючи в окупаційній адміністрації і маючи на руках виправдувальний вирок, Чувашов знайшов собі адвоката на підконтрольній Україні території у Запоріжжі звернувся із позовом про відшкодування йому матеріальної і моральної шкоди, завданої незаконним кримінальним переслідуванням за хабар.

Коментарі:

comments powered by Disqus