Пошук по сайту:

Call of Duty та Instagram: у США рідні загиблих дітей подали судові позови

Call of Duty та Instagram: у США рідні загиблих дітей подали судові позови
Call of Duty та Instagram: у США рідні загиблих дітей подали судові позови

19 дітей та двоє вчителів загинули під час стрілянини у школі міста Ювальд в американському штаті Техас.

Про це повідомляє ВВС.

Це сталося два роки тому 24 травня 2022 року. Тепер родини жертв подають до суду на три компанії – виробника зброї Daniel Defense, з якої стріляв 18-річний нападник, на компанію Activision, виробника військової відеогри Call of Duty, у яку він грав, та на Meta – материнську компанію Instagram.

18-річний стрілець Сальвадор Рамос використовував для нападу гвинтівку типу AR-15.

Згідно з інформацією з судових документів, стрілець з 15 років грав у Call of Duty, військову відеогру з гвинтівкою, схожою на ту, з якої стріляв у дітей.

Ювальд eiqriqduihxhab

У позовах стверджується, що Instagram, Activision і Daniel Defense були "партнерами… у схемі, яка полює на невпевнених хлопчиків-підлітків", – йдеться в повідомленні адвокатів.

Рідні загиблих звинувачують ці компанії у тому, що вони відповідальні за "виховання" покоління молодих людей, які втілюють у життя жорстокі фантазії з відеоігор за допомогою легкодоступної бойової зброї.

стрілянина

"Між діями цих компаній і стріляниною в школі у Ювальді є прямий зв’язок", – йдеться в заяві.

Там описали, що це триголовий монстр, який свідомо познайомив хлопця зі зброєю, навчив сприймати її як інструмент для вирішення проблем і навчив нею користуватися.

стрілянина

У позові йдеться, що нападник був об’єктом "агресивного маркетингу" виробника зброї Daniel Defense, який націлився на підлітка за допомогою реклами в Instagram.

"Instagram створює зв’язок між… підлітком… і зброєю та виробником зброї ", – сказав Джош Коскофф, адвокат позивачів, американському медіапартнер BBC CBS у п’ятницю.

"І ніхто не використовував Instagram для цієї мети більше, ніж Daniel Defense".

Представник Activision, виробника відео ігор, сказав CBS, що "стрілянина в Ювальді була жахливою", додавши, що компанія висловлює свої "найглибші співчуття" жертвам та їхнім родинам.

"Мільйони людей у всьому світі насолоджуються відеоіграми, не вдаючись до жахливих вчинків", - сказав речник.

поліція

Daniel Defense, проти якої ще раніше подавали позови родини жертв стрілянин, заявив у 2022 році, що такі судові процеси є "несерйозними" і "політично мотивованими".

Нещодавно родини загиблих у Ювальді досягли угоди на суму 2 мільйони доларів із містом.

Коментарі:

comments powered by Disqus