Пошук по сайту:

Російський суд засудив військового зі США засудили до 3 років і 9 місяців

Російський суд засудив військового зі США засудили до 3 років і 9 місяців
Російський суд засудив військового зі США засудили до 3 років і 9 місяців

Суд у російському Владивостоці визнав старшого сержанта армії США Гордона Блека винним у крадіжці та погрозі вбивством і засудив його до трьох років та дев’яти місяців колонії загального режиму.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу прокуратури Приморського краю.

Російське держобвинувачення просило для підсудного чотири роки та вісім місяців колонії-поселення. Захист наполягав на невинуватості американця. Адвокат повідомив, що має намір оскаржити вирок суду.

Про затримання Блека у Владивостоці повідомив 7 травня телеканал NBC News. За його даними, американський військовослужбовець був відряджений до Південної Кореї. Після закінчення служби Блек мав повернутися до США. Проте перед поверненням додому він вирішив відвідати у Владивостоці громадянку Росії, з якою в нього були романтичні стосунки. Поїздку із начальством він не погоджував.

За версією російського суду, Блек з квітня 2024 року проживав із росіянкою Олександрою Ващук у її квартирі на вулиці Сахалінській у Владивостоці. У травні між ними сталася сварка, під час якої підсудний схопив дівчину за шию, "що вона сприйняла як реальну загрозу своєму життю". Оскільки він не мав грошей, Блек "викрав" з гаманця Ващук 10 тисяч рублів, які витратив на оплату номера в готелі, де його і затримали.

Спочатку за заявою росіянки Гордона Блека звинуватили в крадіжці із заподіянням значної шкоди. Пізніше його звинуватили у загрозі вбивства - також на підставі свідчень Ващук.

Читайте по темі: Російський ракетоносій "Серпухов" у Балтійському морі допоміг підпалити росіянин

На засіданні Первомайського районного суду 17 червня Блек заперечив напад на Олександру Ващука. За його словами, у день сварки дівчина випила пів пляшки горілки та почала поводитися агресивно. Вона "ображала його, кинула в нього тарілку, а також вдарила у вухо та в око". Після цього Блек почав її душити, але після відпустив, коли, відчув, що вона більше "не небезпечна". Після цього Блек зібрався піти, але дівчина спробувала його затримати, через що у них знову почалася бійка.

Блек частково визнав провину у "крадіжці грошей". За його словами, взяті у Ващук гроші він повернув наступного дня. Блек також зазначив, що ще до приїзду до Владивостока відправляв Ващук 300 тисяч рублів і 525 доларів.

Коментарі:

comments powered by Disqus