Пошук по сайту:

Французькі дипломати стали мішенню хакерських атак російських спецслужб

Французькі дипломати стали мішенню хакерських атак російських спецслужб
Французькі дипломати стали мішенню хакерських атак російських спецслужб

Група хакерів, пов’язана з російською зовнішньою розвідкою, проводила багаторічну, ретельно сплановану кампанію, спрямовану проти французьких дипломатів та посольств, яка поставила під загрозу французькі та європейські зовнішньополітичні інтереси.

Про це йдеться в новому звіті Національного агентства з безпеки інформаційних систем (АNSSI), органу, відповідального за кібербезпеку Франції.

«Члени ANSSI вважають, що звинувачення у діяльності проти французьких дипломатичних установ є доведеними», - підкреслюється в документі.

У ньому описується серія хакерських атак, здійснених групою під назвою "Нобеліум". Хакери використовували схожий спосіб дій: надсилання повідомлень із «шпигунськими» вкладеннями з поштової скриньки, викраденої у її справжнього власника, зазвичай співробітника французької або іноземної дипломатичної місії.

Так, у квітні і травні 2022 року на десятки електронних адрес Міністерства закордонних справ Франції надійшли повідомлення із зараженими вкладеннями, у яких йшлося про закриття посольства України або пропонувалася зустріч з послом Португалії. У травні 2023 року посольство Франції в Києві разом з іншими європейськими дипустановами отримали листи, в якому пропонувалося виставити на продаж "дипломатичне авто". Цього ж року аналогічними методами хакери намагались «зламати» базу посольства Франції в Румунії.

«Можливості, застосовані для компрометації такої великої кількості електронних поштових скриньок, наполегливість атак, зусилля, докладені до підробки документів, вказують на те, що «Нобеліум» майже напевно діє від імені державного суб’єкта», - доходять висновку експерти.

Читайте по темі: В Росія заочно засудили Дмитра Гордона до 14 років позбавлення волі

На їхню думку, ці численні спроби хакерських атак створюють загрозу національній безпеці, а також французьким та європейським дипломатичним інтересам.

Коментарі:

comments powered by Disqus