Пошук по сайту:

Харківського кримінального авторитета "Гончарика" засудили до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна

Харківського кримінального авторитета "Гончарика" засудили до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна
Харківського кримінального авторитета "Гончарика" засудили до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна

Дзержинський районний суд міста Харкова визнав доведеною провину у вимаганні (ч.4 ст.189 КК України) 250 тис. дол. з боку кримінального авторитета Михайла Гончаренка на прізвисько "Гончарик", визначивши йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Про це пише detective-info.

Відповідний вирок 25 червня 2024 року постановила служитель Феміди Тетяна Штих.

 eiqduidtzidexhab

Йдеться про історію з’ясування стосунків поміж поважними вигодонабувачами ТОВ "НВФ "Бархан", яке займається видобутком піску. Передусім, це кримінальний авторитет Вадим Казарцев на прізвисько "Князь" (що, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, помер внаслідок загострення онкологічного захворювання жовтні 2020 року) та його давній партнер Олег Кіяшко. Певний проміжок часу компаньйоном цієї парочки був "Гончарик", з яким "Князя" звела доля під час притягнення Казарцева та Гончаренка до відповідальності в справі про вбивство.

Читайте по темі: В Еквадорі знайшли кокаїн у ящиках з бананами для Росії на 250 мільйонів доларів

Зліва направо: Олег Кіяшко, Вадим Казарцев, Михайло Гончаренко

Щонайменше влітку 2020 року "Гончарик" вщент розсварився з "Князем" та Кіяшко. Останній на той момент опинився за гратами, а знеслаблений хворобою Казарцев - перебував за кордоном.

Згідно тексту вироку Гончаренку, наприкінці 2021 року Михайло Юрійович буцімто почав "кошмарити" директора "Бархану" Руслана Колядинського з вимогами передачі чверті мільйона доларів. У протилежному випадку "Гончарик" нібито погрожував сприяти ухваленню обвинувального вироку відносно Кіяшко і Ко.

Колядинський вирішив не випробовувати долю та звернувся до правоохоронців. 17 січня 2022 року під контролем силовиків "Гончарику" під час рандеву в ресторані "Аргентина Гриль" з Кіяшком та директором "Бархану" вручили чорний пакунок, всередині якого знаходилося 150 тис. дол. (з яких 100 тисяч були імітаційними купюрами). На виході з розважального закладу Гончаренка "спакували" та, як вже повідомлялося, помістили під варту.

Навесні 2022 року суд пом’якшив "запобіжник" авторитету, він вийшов на свободу під заставу в розмірі 297,7 тис. грн., після чого - зник з радарів.

Встановити місцезнаходження достойника вдалося за рік. Як зазначалося в публікаціях редакції, 17 травня 2023 року "Гончарика" затримали в Голосіївському районі Києва. Коли Михайла Юрійовича доправили до харківського палацу Феміди той божився: мовляв, постфактум звільнення на волю він не переховувався від слідства, але "не міг повідомити про своє місцезнаходження, оскільки уклав угоду про співробітництво та нерозголошення відомостей з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України".

Суд тоді визнав "не доведеним належним чином" той факт, що Гончаренко дійсно вступив до лав ЗСУ та проходив військову службу, помістивши його під варту. Надалі авторитет скаржився: мовляв, в стінах Харківського СІЗО відносно нього застосовували фізичне та психологічне насильство, а на початку поточного року - адвокат Михайла Юрійовича неодноразово підіймав питання щодо нестабільності ментального здоров’я його клієнта.

Під час допиту свою провину "Гончарик" не визнав, стверджуючи: гроші з Кіяшка та Колядинського він не вимагав, а домагався повернення боргу в розмірі 300 тис. дол. через буцімто незаконне переформлення "Князем" і його оточенням долі одного з співвласників "Бархану". Суддя Штих аргументи кримінального авторитета поставила під сумнів, зрештою засудивши його до 8 років позбавлення волі.

Читайте по темі:

Повідомлено про підозру 4 колаборантам з окупаційної поліції Токмака, які змушували будувати фортифікації для РФ
Колишнього політв’язня затримали в РФ за тату про «русскій воєнний корабль»
Правоохоронці викрили схему фіктивного працевлаштуванні з подальшим бронюванням від мобілізації
На Тернопільщині затримали ОЗГ, учасники якої утримували в неволі 35 людей
Стали відомі подробиці справи call-центру, організованого довіреною особою кримінального авторитета "Хмєло"
Правоохоронці викрили наркоторговців, які постачали "товар" під виглядом косметики
У Вінниці судитимуть кіберзлочинця за викрадення даних з банківських карток іноземців
В Одесі неповнолітня дівчина випадково застрелила військового
Крадіжка на 100 000 гривень: У Запоріжжі поліція затримала підозрюваного
Контрабанда iPhone в Україні: 75% техніки Apple продається повз податки

Коментарі:

comments powered by Disqus