Пошук по сайту:

Львівські митники викрили благодійний фонд, який незаконно ввозив позашляховики нібито для ЗСУ

Львівські митники викрили благодійний фонд, який незаконно ввозив позашляховики нібито для ЗСУ
Львівські митники викрили благодійний фонд, який незаконно ввозив позашляховики нібито для ЗСУ

Львівські митники викрили благодійний фонд, який організував незаконну схему переміщення позашляховиків нібито для ЗСУ.

Про це у п’ятницю, 21 червня, повідомила Львівська митниця.

Керівник одного з благодійних фондів прибув у пункт пропуску «Грушів - Будомеж» і під час митного контролю заявив, що ввозить як гуманітарну допомогу для ЗСУ два позашляховики білого кольору: Nissan Roque 2021 року та Audi Q5 2018 року. Згідно з документами, які подав 55-річний водій, відправниками товару були дві американські компанії, а отримувачем – один з благодійних фондів Полтавщини.

«Під час огляду транспортного засобу, яким кермував чоловік, працівники митниці виявили два рахунки-фактури, які підтверджували, що авто переміщалися в Україну за зовнішньо-економічним контрактом між фірмою із США (продавець) та українським торгівельним підприємством (покупець). Водій, керівник полтавського благодійного фонду, надав митникам письмове пояснення. За його словами, українське підприємство, яке фігурує у документах, придбало і подарувало два легковики білого кольору його організації для подальшої передачі ЗСУ», – розповідають деталі на митниці.

Для перевірки законності ввезення транспортних засобів в Україну Львівська митниця звернулася до підприємства, що розташоване у Львові. Але фірма, яка віддавна займається торгівлею автомобілями, спростувала придбання вищезгаданих кросоверів. Також компанія заперечила будь-які зв’язки з благодійним фондом.

Читайте по темі: Контрабанда iPhone в Україні: 75% техніки Apple продається повз податки

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Автомобілі, загальною вартістю понад 900 тис. грн, тимчасово вилучили, до розгляду справи у суді. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією товарів. Також митники повідомили правоохоронців.

Коментарі:

comments powered by Disqus