Пошук по сайту:

«Я поріжу собі вени»: охоронця Тищенка посадили під варту на два місяці без права на заставу

«Я поріжу собі вени»: охоронця Тищенка посадили під варту на два місяці без права на заставу
«Я поріжу собі вени»: охоронця Тищенка посадили під варту на два місяці без права на заставу

26 червня 2024 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Костянтину Цубері — охоронцю нардепа Миколи Тищенка. Чоловіка підозрюють у катуванні та незаконному утримуванні колишнього військового у Дніпрі. Цубера та його адвокати затягували справу, щоб підозрюваному не обрали запобіжний захід. Охоронець Тищенка  переривав криком судовий процес та погрожував себе покалічити.

Про це повідомляє журналіст «Слідства.Інфо» з судової зали.

Костянтина Цуберу підозрюють у катуванні (частина 2 статті 127) та незаконному позбавленні волі людини (частина 2 статті 146 КК України). За даними слідства, він був у групі людей, які за наказом народного депутата від партії «Слуга Народу» Миколи Тищенка затримали та побили колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Мазоху. Чоловіка щонайменше двічі ударили та душили, щоб він не пручався. Потім на Мазоху надягли залізні кайданки і впродовж 20 хвилин не знімали їх. 

 eiqreidrqiqtuhab

Цубера підтвердив журналісту, що працює в охороні Тищенка, але після запитання про те, чи нардеп оплачує йому адвокатів, Цубера відмовився відповідати, бо це йому здалося «недоречним».  

Читайте по темі: У Швейцарії суд виправдав екснардепа Мартиненка, якого звинувачують у "відмиванні" грошей

Костянтина Цуберу правоохоронці привели в судову залу об 11 годині. Підозрюваний відмовився починати судовий процес, поки не з’явиться його адвокат Юрій Сабарін. У суді зазначили, що захисник Цубери знав про розгляд справи, щонайменше, він представляв інтереси Цубери вчора. 

Підозрюваного це не переконало, він почав кричати у залі, вимагав привести його адвоката, казав, що його судять незаконно і погрожував завдати собі шкоди. Цубера  мав перебинтовану руку і казав, що вранці порізав вени в знак протесту. Через поведінку підозрюваного, суд перенесли на 13:00 цього дня.

В обід все ж прийшов адвокат Цубери, але інший — Михайло Вернер. Цубера уклав угоду з новим адвокатом вже у суді, через що Вернер попросив дати йому час на ознайомлення з матеріалами. Суддя Юлія Головко задовольнила це клопотання.

Адвокат Михайло Вернер знайомиться з підзахисним

Оскільки сьогодні ввечері спливає дозволений час, аби обрати запобіжний захід Цубері, він, на думку прокурорів, затягує розгляд справи, аби уникнути ув’язнення. З цієї причини прокурори просили не задовольняти клопотання адвокатів про будь-які перенесення або перерви засідання. 

Виділений час Вернер витратив не на ознайомлення зі справою, а на узгодження дій з попереднім адвокатом, який все ж таки прийшов у суд. 

Під час засідання Вернер заявив відвід судді, бо вона дала мала часу для його роботи. Засідання перенесли протягом дня втретє, щоб інший суддя Печерського суду розглянув це клопотання.

Після незадоволення клопотання про відвід, адвокат Сабарін одразу почав завалювати клопотаннями суддю. Усього він подав 5 клопотань, які суддя відхилила, і хотів подати ще шосте клопотання, але суддя заборонила це зробити, бо Сабарін зловживав своїми правами. Адвокати знову намагалися оголосити відвід судді, але їм не вдалося.

Адвокат Юрій Сабарін подає свої клопотання судді

Справу по суті почали слухати майже через 7 годин після першого засідання.

Прокурори зачитували свої аргументи щодо обрання запобіжного заходу охоронцю Тищенка під його крики, що він не винний і прокурори брешуть. Суддя зробила зауваження Цубері та пригрозила наступного разу вивести його з судової зали. Це не зупинило підозрюваного, але поведінку Цубери використали проти нього.

Прокурор під час свого виступу зазначив, що поведінка охоронця Тищенка така ж, як була в Дніпрі 20 червня — зухвала і агресивна.

«Якщо у присутності конвою та судді Цубера так себе поводить, то можна уявити, як він поводитиме себе на свободі. Тому прошу обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу», — каже прокурор Іван Столяр.

Суддя задовольнила клопотання прокурорів. Цубера перебуватиме в СІЗО впродовж двох місяців без права вийти під заставу. 

Читайте по темі:

Допомагав уникати мобілізації: на Закарпатті СБУ викрила адміністратора Viber-каналу
На Хмельниччині судитимуть членів ОЗГ, які підробляли одяг відомих спортивних брендів
Правоохоронці затримали шахрая, який виманював у людей гроші під видом збору донатів для ЗСУ
У Києві затримали 16-річного блогера, "наближеного" до Тищенка
У Мукачеві затримали кримінального авторитета за напад на будинок депутата
В Одесі затримали сімох блогерів, які передавали ворогу локації Сил оборони і ТЦК
Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
Рецидивіста засудили за вбивство і розбійний напад до довічного ув’язнення
Щоб уникнути мобілізації під час бронювання, слід оформити "бронь" онлайн, - "слуга народу" Веніславський
Одіозний бізнесмен Кріппа Максим Володимирович виявився ще й злочинцем зі шлейфом кримінальних справ

Коментарі:

comments powered by Disqus