Пошук по сайту:

За кілька годин до депортації в РФ: у Відні повісився підозрюваний в тероризмі

За кілька годин до депортації в РФ: у Відні повісився підозрюваний в тероризмі
За кілька годин до депортації в РФ: у Відні повісився підозрюваний в тероризмі

У Відні повісився підозрюваний у тероризмі. Інцидент стався у поліцейському центрі за кілька годин до депортації чоловіка в Росію.

Як пише Bild, 40-річний підозрюваний із Дагестану повісився у депортаційному центрі, скориставшись кухонним рушником та шнурками від черевиків. Чоловіка звинувачували у зв’язках з Ісламською державою та в намірі влаштувати атаку на Кельнський собор та собор Святого Стефана у Відні.

Сьогодні о шостій годині ранку підозрюваного мали депортувати до Росії. Його тіло знайшли у камері за кілька годин до цього.

Слідство встановило, що підозрюваний планував теракти разом із громадянином Таджикистану напередодні минулого Різдва та Нового року. За кілька днів до призначеної дати їх затримали: одного - в Австрії, другого - у Німеччині.

Росіянин вважається членом "Вілаята Хорасан" - філії Ісламської держави в Афганістані. Саме це угруповання у березні цього року взяло на себе відповідальність за теракт у "Крокус Сіті Холлі".

Читайте по темі: Азербайджан веде перемовини про постачання російського газу через Україну

Після закінчення терміну попереднього ув’язнення фігурантів справи перевели до спеціального поліцейського центру, де їх утримували під вартою в очікуванні депортації. У рішенні суду йдеться про те, що підозрювані належать до категорії "особливо небезпечних осіб, які не визнають ні верховенства права, ні закону".

Коментарі:

comments powered by Disqus