Пошук по сайту:

Іспанський суд засудив чоловіка, який надіслав вибухівку до посольства України

Іспанський суд засудив чоловіка, який надіслав вибухівку до посольства України
Іспанський суд засудив чоловіка, який надіслав вибухівку до посольства України

Високий суд Іспанії засудив 74-річного пенсіонера до 18 років ув’язнення за злочини, пов’язані з тероризмом.

Про це повідомляє Reuters.

“Помпейо Гонсалес Паскуаль був заарештований у січні 2023 року після того, як наприкінці 2022 року надіслав шість посилок із саморобною вибухівкою на ім’я прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, міністра оборони Маргарити Роблес, посольств України та США в Мадриді, військово-повітряної бази та виробника зброї”, - йдеться у повідомленні.

Більшість посилок були знешкоджені, але співробітник служби безпеки українського посольства під час вибуху отримав легкі поранення .

У квітні 2023 року суддя відпустив Гонсалеса Паскуаля під заставу, посилаючись на його вік і відсутність у нього судимості.

Читайте по темі: Киргизстан вилучив «Талібан» зі списку заборонених організацій

Тепер суд засудив його до 10 років позбавлення волі за тероризм і ще до 8 років за виготовлення вибухових пристроїв з цією метою.

Також Гонсалеса засудили до сплати 1500 євро відшкодування збитків постраждалому співробітнику посольства України Миколі Величку.

У рішенні суду йдеться, що Гонсалес Паскуаль діяв “з метою створити великий переполох в іспанському суспільстві, щоб воно здійснило тиск на уряди Іспанії та Сполучених Штатів, інші установи в Іспанії, щоб вони припинили підтримувати Україну у війні проти Росії”.

Коментарі:

comments powered by Disqus