Пошук по сайту:

СБУ повідомила про підозру групі зрадників, яких взяли у полон на передовій

СБУ повідомила про підозру групі зрадників, яких взяли у полон на передовій
СБУ повідомила про підозру групі зрадників, яких взяли у полон на передовій

Служба безпеки України повідомила про підозру групі зрадників. Їх взяли у полон на передовій.

Про це повідомляє пресслужба відомства. Зазначається, що вони добровільно пішли на службу до окупантів.

Перебуваючи у складі окупаційних угруповань РФ, п’ятеро зловмисників потрапили у полон українських захисників під час боїв на Донеччині на початку липня цього року.

Один із затриманих – стрілець з 4-ї окремої мотострілецької бригади військ РФ. Весь його взвод був знищений у ході боїв за Часів Яр. Після боєзіткнення зрадник два тижні переховувався у навколишніх лісосмугах, де згодом був затриманий українськими оборонцями.

Зловмисником виявився мешканець тимчасово захопленого селища Верхньогарасимівка на Луганщині, який 24 лютого 2022 року добровільно приєднався до окупантів.

Читайте по темі: Росіяни дроном атакували маршрутку в Херсоні, шестеро постраждалих

Ще один зрадник – колишній мешканець Одещини. Напередодні повномасштабної війни чоловік виїхав до Росії, а після її початку прибув до військкомату у Московській області та уклав контракт з Міноборони РФ.

Після нетривалої підготовки на полігонах його направили штурмувати позиції ЗСУ на Сіверському напрямку. Там його взяли у полон поблизу Верхньокамʼянського. 

Інший фігурант – житель тимчасово захопленої частини території Донеччини. Перебуваючи у складі окупаційного підрозділу "Шторм-Z", він брав участь у "м’ясних" штурмах Красногорівки.

Ще двоє зрадників – вихідці з Луганської області. Один з них на початку повномасштабної війни виїхав до Магадана, де згодом "мобілізувався" до 39-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ. Під час боїв у районі Вугледара потрапив у полон.

Наразі всім затриманим слідчі Служби безпеки повідомили про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

– ЧЧ. 1, 2 ст. 111 ("Державна зрада").

– Ч. 7 ст. 111-1 ("Добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора").

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення. 

Коментарі:

comments powered by Disqus