Пошук по сайту:

Шуфрича та його помічника судитимуть за фінансування Росгвардії в окупованому Криму, - Офіс Генпрокурора

Шуфрича та його помічника судитимуть за фінансування Росгвардії в окупованому Криму, - Офіс Генпрокурора
Шуфрича та його помічника судитимуть за фінансування Росгвардії в окупованому Криму, - Офіс Генпрокурора

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії ОПЗЖ та його експомічника.

Їм інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Крім цього народному обранцю також інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, разом з іншими довіреними нардепу особами, після окупації півострову ворогом забезпечили реєстрацію нерухомості – будинку та земельної ділянки в смт Сімеїз АР Крим за законами РФ. Це майно народний обранець придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові обвинувачені організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – «ФГУП «Охрана» Росгвардії по Республіці Крим».

В подальшому вони організували передачу та перерахування Росгвардії РФ, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна.

Читайте по темі: Судді зрадники в Криму ухвалюють вироки за статтями про шпигунство і державну зраду

Крім того, народний депутат України був завербований ФСБ РФ та виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви.

Обвинувачений систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України.

Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльності проти нашої держави.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування – ДБР та СБУ, оперативний супровід – ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

02.09.2024 - різне uriqzeiqqiuhant eiqrriukiqhkhab

02.09.2024 - різне

02.09.2024 - різне

Коментарі:

comments powered by Disqus