Пошук по сайту:

Колишнього нардепа від “Партії регіонів” підозрюють у диверсіях залізниці на Полтавщині

Колишнього нардепа від “Партії регіонів” підозрюють у диверсіях залізниці на Полтавщині
Колишнього нардепа від “Партії регіонів” підозрюють у диверсіях залізниці на Полтавщині

Підозрюваних у підриві залізничної колії на Полтавщині взяли під варту. Серед чотирьох спільників – колишній народний депутат від “Партії регіонів”. За даними слідства колію підірвали, щоб перешкодити логістиці ЗСУ. Також їх підозрюють у співпраці зі спецслужбами РФ.

Про це йдеться на офіційному сайті Офісу Генерального Прокурора.

Згідно з даними слідства, колишній народний депутат України від забороненої “Партії регіонів” створив агентурну мережу для виконання завдань департаментом контррозвідувальних операцій ФСБ Російської Федерації. Учасники мережі займалися розвідувальною та диверсійною роботою на території України. Вони підірвали залізничну колію на Полтавщині, щоб перешкодити логістиці ЗСУ. Також агенти планували серію вибухів на “Укрзалізниці”, яку Сили оборони використовували для перевезення техніки і особового складу. За завданням ФСБ вони збирали інформацію про українців, які цікавили російську спецслужбу, місця їхнього проживання, розпорядок дня та коло спілкування.

Нині колишнього народного депутата “Партії регіонів” та трьох його спільників затримали правоохоронці. Вони перебувають під вартою.

Екснардепа VII скликання підозрюють у кураторстві агентурної мережі, виконанні диверсій і постачанні вибухових пристроїв. Йому і трьом його спільникам повідомили про підозру у державній зраді, диверсії та готуванні до терористичного акту за частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 111, частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 113, частиною 1 статті 14 та частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України. Санкція — позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Читайте по темі: Адвокат з Харкова вербував жінок для сурогатного материнства

Колишнього нардепа від “Партії регіонів” підозрюють у підриві залізничної колії на Полтавщині eiddidtzixhhab

Коментарі:

comments powered by Disqus