Пошук по сайту:

Син екснардепа ОПЗЖ замовив убивство депутата: справу скерували до суду

Син екснардепа ОПЗЖ замовив убивство депутата: справу скерували до суду
Син екснардепа ОПЗЖ замовив убивство депутата: справу скерували до суду

Розслідування щодо колишнього депутата Жмеринської міської ради від забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ, який замовив вбивство колеги, завершено. Справу передали до суду.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора. Зазначається, що батько обвинуваченого є колишнім народним депутатом VII скликання від "Партії регіонів" та депутатом Жмеринської міськради від ОПЗЖ, однак під час російського вторгнення він виїхав з України та фактично припинив депутатську діяльність.

Його бізнес і політичні інтереси в місті й регіоні представляє син, який у 2023 році добровільно відмовився від депутатських повноважень.

На початку того року в його батька виник конфлікт з іншим депутатом через блокування розгляду місцевою радою його особистих бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син планував організувати замовне вбивство депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Він знайшов посередників, яким доручив знайти виконавців убивства та передати їм інформацію про майбутню жертву. Виконавцям він обіцяв заплатити $8500, оцінивши у таку суму життя свого колеги.

Читайте по темі: У Британії увʼязнили вчительку, яка розбещувала школярів та завагітніла від одного з них

Працівники ДБР провели спецоперацію, під час якої імітували вбивство, зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику, та затримали організатора після передачі оплати за злочин. Під час обшуку в нього виявили зброю та боєприпаси.

Організатору інкриміновано організацію закінченого замаху на вбивство, придбання та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без дозволу (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п .п. 6, 11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Син екснардепа-регіонала замовив убивство депутата: справу передали до суду. Фото uriqzeiqqiuhant eiqrdiqdiqethab

Коментарі:

comments powered by Disqus