Пошук по сайту:

Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"

Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"
Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоди про визнання винуватості та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі за вимагання (ч.4 ст.189 КК України) місцевим мешканцям Роману Зеленюку та Олександру Поліщуку.

Відповідний вердикт 15 травня 2024 року постановила служитель Феміди Наталя Хараджа.

Суд призначив покарання  eiqetiquziqhthab

Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"

Йдеться про виокремлений пазл гучних подій, що відбувалися в 2020 році на Хмельниччині. Тоді, в інтерпретації слідства, Поліщук та Зеленюк виконували візії "торпед" в історії із методичним вимаганням із застосуванням насильства та погрозами вбивства понад 300 тис. грн. в Дмитра Стельмаха поважними мешканцями регіону.

Як раніше повідомлялося, в фокусі цього провадження - ймовірні звитяги 49-річного уродженця селища Летичів Сергія Бойко, що відомий в статусі так званого "смотрящего" за Хмельницькою областю на прізвисько "Грубий"/"Губернатор".

Суд призначив покарання

Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"

В інтерпретації силовиків, "набой" на "терпілу" положенцю підкинув під час відпочинку в сауні його найближчий приятель - Михайло Єрмаков. Останній розповів Бойку, що Стельмах "висить" кругленьку суму якомусь підприємцю з Вінниці, тож авторитетний Сергій Володимирович дав відмашку зайнятися "розкуркуленням боржника".

Надалі протягом півроку "Губернатор" та його підшефні неодноразово переймалися відповідним питанням, втім потерпілий вперто відмовлявся платити. Зрештою, вже після підключення до процесу перемовин додаткового посередника, Стельмах пообіцяв частково "закрити питання", але в момент рандеву на авансцену вийшли правоохоронці.

Як наслідок, "закрили" як Бойка, так і Єрмакова, Зеленюка та Поліщука. Наприкінці березня 2021 року, про що вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, обвинувальний акт відносно цієї четвірки було скеровано до Хмельницького міськрайонного суду.

Читайте по темі: Прострочене правосуддя: що відбувається зі справами Майдану в судах

Тут з посиланням на недопустимість використання "жаргонізмів" та неконкретність звитяг самого "Грубого", відпочатку намагалися повернути обвинувальний акт прокуратурі. Втім, апеляційна інстанція скасувала цей вердикт: з літа 2021 "Груба історія" перебувала на стадії слухання по суті.

Суд призначив покарання

Суд призначив покарання "смотрящему" за Хмельниччиною "Грубому"

Подальші знакові зрушення в провадженні трапилися вже після початку широкомасштабного військового вторгнення армії РФ на територію України. Протягом 2022-2023 років на волі опинилися Поліщук та Зеленюк, а під час судових засідань почало поставати питання щодо суттєвого погіршення ментального стану здоров’я Єрмакова та вирішення низки експертних питань, пов’язаних з його психічним станом. 25 січня 2024 справу відносно товариша злодійського "положенця" було закрито у зв’язку з його смертю (на підставі п.5 ч.2 ст.284 КПК України).

Через три місяці після цього Зеленюк і Поліщук уклали угоди з прокурором, в рамках яких зобов’язалися надати викривальні показання на інших співучасників скоєння злочину, а конкретно - організатора Сергія Бойка. Спроби останнього вийти з-під варти, на момент підготовки цого матеріалу, виявилися марними.

detective-info.com.ua

Коментарі:

comments powered by Disqus