Пошук по сайту:

У Бельгії перед Олімпіадою затримали сімох підозрюваних у підготовці теракту - ЗМІ

У Бельгії перед Олімпіадою затримали сімох підозрюваних у підготовці теракту - ЗМІ
У Бельгії перед Олімпіадою затримали сімох підозрюваних у підготовці теракту - ЗМІ

Правоохоронці Бельгії напередодні Олімпійських ігор провели антитерористичну операцію в кількох містах країни. Затримали сімох осіб, яких підозрюють у підготовці теракту.

Відповідна інформація з’явилася сьогодні, 25 липня, в кількох бельгійських ЗМІ.

«У Бельгії відбулися арешти, а сили безпеки приведені у стан підвищеної готовності перед Олімпіадою. Були арештовані семеро людей, яких підозрюють у приналежності до групи, що готувалася до терористичної атаки. Федеральна поліція суду Антверпена провела 14 обшуків у 9 містах у регіонах Брюсселя, Фландрії та Валлонії», - йдеться у публікації бельгійського видання The Brussels Times.

Як зазначається, всі підозрювані постануть перед слідчими, які прийматимуть рішення щодо продовження арешту або щодо передачі справ до суду.

«Загальний рівень терористичної загрози в Бельгії був визначений позначкою «3» за шкалою від 1-го до 4-х. Це означає, що загроза «є ймовірною та вірогідною». Подібний рівень загрози оголошувався у жовтні минулого року, коли в результаті терористичної атаки в Брюсселі загинули двоє громадян Швеції. Такий рівень терористичної загрози в Бельгії зберігатиметься, принаймні, до вересня поточного року», - зазначає видання.

Між тим, за даними ЗМІ, на цей час не існує прямого підтвердження, що діяльність знешкодженого угруповання, яке підозрюють у тероризмі, була спрямована проти заходів Паризької Олімпіади 2024 року.

Читайте по темі: Під Варшавою ліквідували польсько-білоруську підпільну тютюнову фабрику: вилучено 4 мільйони цигарок та 13 тонн тютюну

Коментарі:

comments powered by Disqus