Пошук по сайту:

Одіозна схемниця Альона Дегрік-Шевцова готова здати поплічників заради повернення в Україну?

Одіозна схемниця Альона Дегрік-Шевцова готова здати поплічників заради повернення в Україну?
Одіозна схемниця Альона Дегрік-Шевцова готова здати поплічників заради повернення в Україну?

Одіозна банкірша Альона Дегрік-Шевцова після "схлопування" Ibox Bank подалася в "біга" і , за останніми даними, перебуває в Дубаї, ховаючись від міжнародного розшуку. Чим вона прославилася і на що готова піти, щоб повернутися в Україну і продовжити свою діяльність?

Довгі роки банк Ibox, очолюваний талановитою молодою комбінаторкою Альоною Дегрік, був потужним пилососом для збирання грошей за всіма специфічними операціями – гральний бізнес, оплата роздрібу заборонених речовин – і грав найважливішу роль в схемах відмивання грошей. Про це знала вся країна та всі компетентні органи, проте схема продовжувала працювати, приносячи до 1 мільйона доларів на день прибутку. Тисячі терміналів по всій країні безперервно дзижчали купюроприймачами, щодня збираючи купюри з усіх можливих тіньових схематозів, а процесинг безперервно списував із пластикових карток Visa та Mastercard гроші за заборонені задоволення українців.

Досить очевидно, що значну роль у забезпеченні роботи схематозу виконував чоловік Альони, поліцейський Євген Шевцов.

Саме завдяки йому, а ще видатним переговорним здібностям Альони, всі необхідні регулятори і караючі органи завжди були щедро нагодовані тією ж готівкою, що збирали термінали.

Давайте уважніше придивимося до органів, які були задіяні у схемі:

Читайте по темі: Катівня у Херсоні, мародерство ювелірки та пенсіонер-колаборант: Три вироки за статтею про порушення законів і звичаїв війни

1. Податкова – найголовніший фіскальний орган, який усе знав і бачив усі махінації, але мовчав.

2. Українські офіси Мастеркард та Віза, які теж бачили весь потік брудних грошей, але вирішували всі ситуації тут, в Україні, не допускаючи розльоту бризок на глобальні офіси.

3. Нацбанк – Ibox Bank за роки плідної роботи зібрав значну колекцію з 27 попереджень, але продовжував працювати.

4. Кабмін і Рада – вся діяльність Дегрік з їхньої ініціативи могла бути «схлопнута» у дні та тижні – але вигідніше було мовчати. Усі ці комітетники з доходів усе бачили та знали.

5. Спецслужби – всі можливі, від МВС і до всіх виконавчих закутків влади.

ЗМІ повідомляють, що "середній чек" корупційної подяки з будь-якого питання зі списку вище стартував від 500 тисяч доларів, сукупно доходячи до десятків мільйонів доларів на рік.

То як же Альона Дегрік-Шевцова, яка набула статусу персони нон-грата в найяскравішому прояві, збирається повернутись на Батьківщину?

ЗМІ повідомляють, що Альона веде серйозні переговори з приводу “зливу” своїх замазаних партнерів щодо покривання та кришування своєї банківської діяльності. Загальна ідея комбінації – одна Альона в обмін на кілька десятків топових чиновників-корупціонерів, які всі ці роки харчувалися з її рук.

Так, спочатку їй не можна буде займатися звичною справою.

Але фінансової подушки, а їх джерело оцінює у понад 100 мільйонів доларів уже відмитих грошей Дегрік-Шевцової, вистачить на кілька років, щоб пересидіти хайп - але вже в Україні.

Адже це дві великі різниці - уникати екстрадиції по ордеру на міжнародний розшук, переміщаючись між різними не найприємнішими країнами або в рідній країні, де і стіни допомагають, мати можливість налаштувати новий схематоз через деякий час.

Як розвиватимуться події далі? Ми будемо тримати вас у курсі.

Коментарі:

comments powered by Disqus